Onze brouwerij

Onze Brouwerij

Op 19 juni 2015 vond de presentatie plaats van het eerste bier van brouwerij Rockin’ Ludina uit Groningen. Niet voor niets vond deze presentatie plaats in Café De Toeter in Groningen. De brouwers brouwden hun eerste bieren op kleine schaal aan boord van de uit 1910 stammende Tjalk de Ludina. In het ruim van de Tjalk werden meerdere recepten door brouwer Devin Ummels en betrokkenen Maik van Heerd en Sjoerd Tjio ontwikkeld, zoals een Brown Ale, White IPA, etc. Sinds eind 2015 wordt gebrouwen op een 50 liter Speidel installatie in de stad Groningen en werd Jurjen Verver brouwmeester.

Tegenwoordig werkt onze brouwer en biersommelier Jurjen Verver met een 300 liter brouwinstallatie en vergisters van 625 liter. Door de aanschaf van deze installatie is er de mogelijkheid om te groeien. Ook zijn er om deze reden verschillende ‘specials’ gebrouwen. Onze specials hebben een houtlagering gehad op bijvoorbeeld een Sherry, Wijn of Whisky vat. Door het bier in dit vat te laten rusten, krijgt het bier tonen van de Sherry, Wijn of Whisky, wat dan weer voor een unieke smaak zorgt.

Op onze bierflessen zit geen statiegeld. Het schoonmaken van de vele flessen die we tegenwoordig vullen, kost verschrikkelijk veel tijd, water en chemicaliën. Onze flessen mogen dus gewoon de glasbak in. Het glas gaat terug naar de fabriek, waar er weer nieuwe flessen van worden gemaakt. Dit systeem is tegenwoordig erg efficiënt. Ook gebruiken wij geen statiegeldkratten meer, maar zitten de flessen tegenwoordig in een doos van gerecycled karton, die gewoon bij het oud papier mag.

Kijk waar onze bieren te koop zijn >

Neem contact met ons op!

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen.

Welkom bij Rockin' Ludina

Ben je 18 jaar of ouder?

- -